USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

В суботу Землю накриє магнітний шторм: чим він небезпечний

23 Грудня 2021 22:00
На католицьке Різдво, 25 грудня, Землю накриє чергова магнітна буря. Вона може стати причиною збоїв радіозв’язку та проблем з GPS.

За даними вчених NASA, NOAA (Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США), а також Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, буря буде незначної сили. Однак навіть слабкі коливання магнітосфери можуть викликати низку проблем, пише Обозреватель.

Зокрема, від впливу шторму, спричиненого спалахом на Сонці, можуть постраждати метеочутливі люди та люди з хронічними захворюваннями.

У цей період підвищений ризик стрибків тиску, головного болю, слабкості, загального нездужання, неконтрольованих сплесків емоцій.

Але водночас завдяки бурі можна буде помилуватися північним сяйвом – видовище зможуть спостерігати жителі Великобританії, Ісландії та східного узбережжя Канади, передає Express.

Щоб перенести магнітну бурю з найменшою шкодою для здоров’я, лікарі радять висипатися, більше бувати на свіжому повітрі та випивати достатню кількість води.

Також слід уникати стресу, відмовитися від важкої їжі, куріння та спиртних напоїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus