USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

В СБУ заявили, що працівників, які слідкували за Bihus.Іnfo, відправили на схід

15 Лютого 2024 19:51
В Службі безпеки у відповідь на запит заявили, що працівників відомства, які слідкували за журналістами Bihus.Іnfo, відправили у зону проведення бойових дій, зокрема в Донецьку та Луганську області.

Про це повідомляє Bihus.Іnfo.

Журналісти отримали відповідь СБУ на запит. Зокрема, в Bihus.Іnfo цікавилися, чи продовжують виконувати свої службові обов’язки представники ДЗНД СБУ, про яких йдеться в сюжеті Bihus.Іnfo, а саме Ігор Кравченко, Євген Коноваленко, Тарас Садовник.

У відповіді СБУ йдеться, що фігуранти розслідування журналістів за наказом глави СБУ Василя Малюка начебто вже в Донецькій та Луганській областях: «Для виконання оперативно-бойових завдань у зоні проведення бойових дій».

Також в СБУ повідомили, що виконувачем обов’язків керівника Департаменту захисту національної державності тимчасово обрано Андрія Іщука.

Там нагадали, що після викриття звільнили керівника ДЗНД СБУ Романа Семенченка, підлеглі якого стежили за журналістами.

Читати ще: Британська розвідка назвала наслідки ліквідації «Цезаря Кунікова»

Нагадаємо, 16 січня у мережу злили відео, де співробітники проєкту розслідувань Bihus.Info, ймовірно, вживають наркотичні речовини, керівник проєкту Денис Бігус записав відеозвернення з поясненнями та запевнив, що всі, хто співпрацює з Bihus.Info, здадуть тести на вживання наркотиків.

5 січня журналісти-розслідувачі з Bihus.Info оприлюднили розслідування і заявили, що ідентифікували тих, хто встановив приховані камери у готельні номери для стеження за редакцією. Це була Служба безпеки України.

СБУ офіційно заявила, що керівництво вже прийняло кадрові рішення щодо Департаменту захисту національної державності через незаконне стеження за журналістами Bihus.Info.

Народні депутати проголосували за виклик Василя Малюка до Верховної Ради із доповіддю щодо прослуховування Bihus.Info.

Офіс генпрокурора доручив розслідувати незаконне прослуховування і стеження за представниками видання Bihus.Info Державному бюро розслідувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Маннергейм Показати IP 15 Лютого 2024 20:21
Захист своєї Вітчизни це шо у вас ПОКАРАНЯ чи ви ше радянські шрафбати створіть. Яке воно все брехливе
Анонім Показати IP 15 Лютого 2024 20:27
на схід можна відправити по різному, як по різному можна служити у війську - можна воювати, а можна й не воювати
Байден Показати IP 16 Лютого 2024 01:39
Правильно зробили - провалили операцію, нехай смивають професійну ганьбу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus