USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Росії не друга армія світу, а тупа небоєздатна маса. Експерт оцінює ЗСУ четвертою армією НАТО

21 Квітня 2022 21:04
Збройні сили України довели усім, що Росія не має другої армії світу. Якщо відкинути її ядерний потенціал і змагатися суто з військами, то це аж ніяк не найсильніша армія, а лише збіговисько.

Таку думку в ефірі 24 каналу висловив голова громадської організації "Україна в НАТО" Юрій Романюк.

Він наголосив, що зараз в Росії вже фактично немає сухопутної армії. За його словами, усе, що зараз залишилось у країни-агресорки, це ті, кого намагаються зосередити на кордоні з Україною.

Серед них великий відсоток російської гвардії, поліції та працівників федеральної служби виконання покарань. Усі вони не мають жодного стосунку до армії.

"Тобто це просто тупа небоєздатна маса зі 150-160 тисяч осіб, яку планують кинути в Україну", – зауважив Романюк.

За його припущенням, якщо ЗСУ відбиватимуть хоча б 10 днів активні наступальні дії цієї "другої хвилі нападу", а щоденні втрати у російської армії будуть в межах хоча б тисячі, то за 10 днів буде близько 10 тисяч вбитих. Водночас більше наступ і не зможе тривати.

Крім того, за середньосвітовою воєнною статистикою, на 10 тисяч вбитих припадає 30 тисяч поранених. Тобто у росіян за 10 днів випаде 40 тисяч зі 150-160 військових, відтак у них залишиться ще буквально 110-120 тисяч живої біомаси, однак це не армія.

"Вони захлиснуться й будуть змушені перейти в глуху оборону, оскільки залишаться небоєздатними та не зможуть наступати", – підсумував Романюк.

Водночас він додав, що за 10 днів наступу їхню зброю та броньовану техніку знищать на 70-80%. Можливо, у якихось підрозділах на 90%.

Читати ще: «Україну не вийде завоювати»: СБУ оприлюднила листування окупанта з другом

До слова, напередодні Юрій Романюк заявив, що ЗСУ стали четвертою армією НАТО. Мовляв, попереду лише армії США, Великобританії та Туреччини. Натомість, як показала війна, російської армії не існує.

Також він додав, що Україна може стати членом НАТО у найближчій перспективі, незважаючи на погрози кремля.

На його думку, «Україна сама стала еталоном, критерієм для вступу до НАТО, оскільки рівень боєздатності ЗСУ набагато вищий, ніж половина країн НАТО разом узятих».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus