USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

У прокуратурі після реформи Рябошапки – брак кадрів. Опублікували довідку для Венедиктової

16 Травня 2020 14:37
У розпорядження журналістів потрапила аналітична довідка, підготовлена ​​для генпрокурора Ірини Венедиктової главою патронатної служби Офісу Генпрокурора, щодо кадрової ситуації у відомстві.

Згідно з довідкою, якщо виконати вимогу чинного закону і звільнити всіх прокурорів в областях, які не пройшли етапи атестації часів Рябошапки, то майже у всіх регіонах країни кадровий склад скоротиться мінімум на третину. Більше того, в деяких областях на окремих важливих напрямках взагалі не буде кому працювати. До прикладу, в Одеській області залишився повністю знекровленим важливий відділ із нагляду за органами, які розслідують злочини проти життя і здоров’я, пише "Страна".

Патронатна служба пропонує Венедиктовій терміново ініціювати зміни у порядку проведення атестації та підняти перед Верховною Радою питання про внесення змін до законодавства про прокуратуру. Інакше працювати в прокуратурі буде дійсно нікому.

За інсайдерськими даними, зараз кадровий голод в Офісі Генпрокурора намагаються задовольнити тимчасовими напівзаходами, такими як відправлення до Києва прокурорів з областей у статусі в.о. Однак, якщо врахувати, що після атестації області також залишилися обезкровленими кадрово, то незабаром на важливі судові процеси, де підтримували обвинувачення прокурори Офісу Генпрокурора, дійсно ходити буде нікому.

Крім того, є величезна проблема з позовами від звільнених після атестації прокурорів.

У записці наводяться розрахунки, що тільки по одному позову, який відомство програло колишньому секретарю Кваліфікаційної комісії прокурорів Сергію Подкопаєву, необхідно виплатити близько 670 тисяч гривень за вимушений прогул, а також необхідно поновити його на посаді.

У провадженні судів зараз перебуває 586 позовів колишніх працівників прокуратури, звільнених за результатами атестації часів колишнього Генпрокурора Руслана Рябошапка.

Як зазначає в прокурорській групі у Facebook експрацівник Генпрокуратури Володимир Скородинський, якщо всі 586 позовів будуть задоволені судом, то Офіс Генпрокурора повинен буде виплатити по них близько 392,6 млн гривень (виходячи з середнього розміру компенсації в 670 тисяч грн).

«Вартість французької нерухомості не покриє завданий збиток», – натякнув Скородинський на винуватця цієї ситуації – Руслана Рябошапку, який зараз проживає у Франції.

Інший працівник однієї з обласних прокуратур пише, що на місцях ситуація плачевна: «Робота паралізована ... У нас з місцевої в обласну прокуратуру забрали половину прокурорів і залишили керівника, заступника і 3 прокурорів, ще 2 заступники і 2 прокурори місцевої дислокуються у відділах, яких взагалі-то сім».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
123 Показати IP 16 Травня 2020 16:38
Прості люди побачили якісь зміни в державі від того чи є прокурори чи їх немає? Вірно, на даний час такий орган своє віджив і абсолютно непотрібний
321 до 123 Показати IP 16 Травня 2020 18:40
Ці напівміфічні "прості люди" дуже нагадують "сферичного коня в вакуумі". Вони багато чого не бачать, а ще більше - не хочуть бачити і розбиратись, бо то складно. Вони хочуть простих рішень вже і зараз. Таких наприклад - "щоб припинити війну треба просто перестати стріляти". Ну-ну)) Прокуратура корумпована - факт. З цим необхідно боротись - факт. Але про "абсолютну непотрібність" заганятись не потрібно)
"0!0" до 123 Показати IP 16 Травня 2020 21:21
Нічого, зараз відомий юрист портнов присуне своїх кадрів.
Народна прокуратура Показати IP 16 Травня 2020 18:00
В тому й була мета цієї атестації - перетворити прокуратуру з династійного утворення на відкриту структуру шляхом надання можливості працевлаштування нових людей. Будь-ласка, усі диванні експерти (в тому числі й 123), проходьте конкурс і показуйте, як треба працювати! Але здаєтьсяґ мені, ті хто звик тільки критикувати у безвідповідально плескати язиком, туди не піде. До того ж, за останні чотири роки це вже друга грандіозна "реформа" і поважаючі себе юристи навряд чи захочуть піддаватись таким переатестаціям при кожному новому пройдисвіті-генпрокуророві. Основне завдання прокурора у будь-якій країні - підтримання обвинувачення в суді, саме на цьому прокуратуру і потрібно зосередити, позбавивши її невластивої функції "процесуального керівництва розслідуванням", яку вигадали Портнов і Пшонка, щоб повністю контролювати усі правоохоронні органи. Повернути процесуальну самостійність слідчому, щоб він не був просто писарем у прокурора. Тоді кожен буде сам відповідати за визначену йому ділянку роботи, а сапарви в суді розглядятимуться швидше.
Лісник до Народна прокуратура Показати IP 17 Травня 2020 07:13
не пишіть дурниць..якщо так зробити як пишете- то нехай слідаки самі і позоряться в суді підтримуючи свої справи...а прокуратуру розігнати. Прокурор повинен контролювати і давати звіздєлєй ментам а не бігати за ними з своїми вказівками..Зробили з прокуратури затичку для поліції.. завдяки дебільному новому КПК
Народна прокуратура Показати IP 17 Травня 2020 16:29
Лісник, у всьому світі поліція самостійно розслідує злочини, лише в Україні нею керує прокурор і неможливо знайти крайнього, хто винен в неналежному досудовому слідстві - недолугий слідчий чи прокурор,до яого цей же слідчий повинен бігати "на поклон" за письмовим погодженням кожної дії, а той, у свою чергу крутить носом і щоки роздуває. А щодо "позоритись у суді", то знайте, що якщо матеріали провадження сирі, прокурор ніколи не затвердить обвинувальний акт і не скерує провадження до суду. Так було і при старому КПК, Якщо ж він погодиться з результатми слідства і такий акт затвердить, то далі має гідно представити сторону обвинувачення в суді, бо інколи, коли дивишся по телебаченню процеси, то стає соромно за прокурорів,які бекають як барани в кошарі і не можуть своєчасно і адекватно реагувати на дії сторони захисту. До речі, при старому КПК слідчий сам проводив розслідування і щось не пам'ятаю, щоб у правоохоронній діяльності був такий хаос, як за нинішнього "процесуального керіівництва прокуратури". А взагалі, Вам не здається дикою та ситуація, що людина (прокурор), яка ніколи не провела жодної слідчої дії, не знає, як зі свідком чи бандитом розмовляти, поки їх слідчі з операми не відпрацюють, учить інших як ці слідчі дії проводити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus