USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

В озеро на Іваничівщині випустили понад тонну риби. Фото

20 Жовтня 2020 08:44
19 жовтня в селі Павлівка Іваничівського району відбулося зариблення озера Павлівське.

Вселення здійснювалося з ініціативи та коштом рибалок-любителів та місцевих жителів Іваничівського району, повідомляє пресслужба Волинського рибпатруля.

Так, до водосховища випустили 1 700 риб, загальною вагою 1100 кг. Зокрема, 990 кг (1 530) коропа та 110 кг (170) білого амура. Вага одного екземпляра малька становила від 600 до 700 грамів.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Також у зарибленні брали участь місцеві жителі, активні громадяни та працівники Павлівської ОТГ.

«Поповнення популяцій водних біоресурсів – один з важливих способів збільшення видового різноманіття та відновлення рибогосподарського потенціалу водойм. Випуск молоді цінних видів риб підтримує водні екосистеми та збільшує рибне багатство нашого регіону. До того ж, білий амур є природним біомеліоратором, який очищує водойми від зайвого фітопланктону та надлишку рослинності, зменшуючи цвітіння води і заростання акваторії, а короп - плодюча й швидкоростуча риба», - зазначив начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus