USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В ООН закликали усі країни визнати державність Палестини

3 Червня 2024 17:11
Група експертів Організації Об’єднаних Націй закликала усі країни визнати палестинську державу задля миру на Близькому Сході.

Про це йдеться на сайті організації, передає Укрінформ.

Експерти, зокрема спеціальний доповідач ООН із ситуації з правами людини на палестинських територіях, заявили, що визнання палестинської держави є важливим визнанням прав палестинського народу і його боротьби за свободу і незалежність.

«Це є передумовою тривалого миру в Палестині і на всьому Близькому Сході – починаючи з негайного припинення вогню в Газі і без подальших військових вторгнень у Рафах. Рішення про дві держави залишається єдиним узгодженим на міжнародному рівні шляхом до миру і безпеки як для Палестини, так і для Ізраїлю, а також виходом з кола насильства і образ», – йдеться у заяві.

Зазначається, що державу Палестина уже визнали 146 держав-членів ООН.

Ізраїль неодноразово засуджував кроки щодо визнання палестинської держави, заявляючи, що це лише зміцнить ХАМАС, пише The Guardian.

Нагадаємо, 22 травня Норвегія, Ірландія та Іспанія оголосили про визнання Палестини незалежною державою.

Словенський уряд 30 травня ухвалив офіційне рішення про визнання Палестинської держави, яке тепер набуде чинності після схвалення парламентом.

Адміністрація президента США Джо Байдена не підтримала одностороннє визнання Іспанією, Ірландією і Норвегією Палестинської держави, але підтримує таке визнання в принципі шляхом дипломатичних переговорів.

У Німеччині заявили, що країна поки не буде наслідувати приклад Норвегії, Іспанії та Ірландії, які вирішили визнати незалежну Палестинську державу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus