USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.33 41.60
  • PLN 10.60 10.75

В ООН прогнозують катастрофу світового масштабу

25 Червня 2022 23:43
Вже наступного року через війну в Україні світ може наразитися на катастрофу через дедалі зростаючий дефіцит продовольства.

Про це заявив генсек ООН Антоніо Гутерреш, повідомляє Кореспондент з посиланням на Associated Press.

Гутерреш заявив, що на додаток до зміни клімату, пандемії коронавірусу і нерівності війна в Україні призвела до «безпрецедентної глобальної кризи голоду», від якої вже страждають сотні мільйонів людей.

«Є реальний ризик, що у 2022 році оголосять, що голоду багато... А 2023 рік може бути ще гіршим», – сказав він.

Гутерреш зазначив, що врожаї в Азії, Африці, Північній та Південній Америці постраждають, адже фермери по всьому світу намагаються приборкати зростаючі ціни на добрива й енергоносії.

«Проблеми з доступом до продовольства цього року можуть перетворитися на глобальну нестачу продовольства в наступному році», – сказав він.

Гутерреш додав, що жодна країна не буде застрахована від соціальних і економічних наслідків такої катастрофи.

За його словами, в ООН працюють над угодою, яка дозволить Україні експортувати продовольство, зокрема через Чорне море, і дозволить Росії постачати продовольство й добрива на світові ринки без обмежень.

Раніше повідомлялося, що Червоний Хрест заявив про гостру нестачу продовольства в Африці. Найбільший ризик наразі може спіткати країни Близького Сходу і Північної Африки, які надто залежать від імпорту пшениці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Віктор Показати IP 26 Червня 2022 07:08
чого ж вони так плодяться ?
Україна Показати IP 26 Червня 2022 07:08
Знищення України, вбивство тисяч людей це не є катастрофою світового масштабу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus