USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.45
  • PLN 10.55 10.75

В ООН назвали лідера за викидами парникових газів

9 Листопада 2021 09:41
Переробка, упаковка, транспортування і споживання продуктів харчування, а також утилізація відходів від них виводять продовольчу сферу на перше місце в переліку джерел викидів парникових газів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в новому дослідженні Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН(FAO), представленому на кліматичній конференції COP26 у Глазго.

Ланцюжок поставок продовольства в багатьох країнах світу обганяє за обсягами викидів сільське господарство.

«Найбільш важливою тенденцією... з 1990 року є дедалі більша роль викидів, пов’язаних з продовольством..., – сказав головний економіст FAO Максімо Тореро. – Це має важливі наслідки для національних стратегій щодо пом’якшення наслідків зміни клімату».

Згідно з новими даними, 31% викидів парникових газів, зумовлених діяльністю людини, припадає на світові агропродовольчі системи. Більшість із них виробляється у продовольчій сфері, а не безпосередньо в сільському господарстві.

Із 16,5 млрд тонн викидів парникових газів від глобальних агропродовольчих систем у 2019 році 7,2 млрд тонн припадало на ферми, 3,5 млрд – на обробіток та освоєння землі для сільськогосподарського виробництва і 5,8 млрд – на постачання й споживання продукції.

У 2019 році найбільшим джерелом викидів парникових газів було збезлісення, за ним слідували тваринництво (гній), споживання домашніх господарств, утилізація харчових відходів, органічне паливо, що використовується на фермах, і торгівля продуктами харчування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus