USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

В онлайн-бронюванні відмовили понад 20% військовозобов'язаних, – Мінцифри

Сьогодні 14:30
В електронному бронюванні через портал «Дія» відмовлено понад 20% військовозобов’язаних.

Про це заступниця директора директорату розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації України Валерія Ткач сказала в ефірі телеканалу «КИЇВ24», передає УНІАН.

Зокрема, за словами Ткач, визначення відсотка відмов в електронному бронюванні для співробітників критично важливих підприємств є досить складним питанням, оскільки треба розуміти, що саме варто вважати відмовою.

Читати ще: Мінцифри розповіло, скільки компаній долучились до економічного бронювання

«Враховуючи те, що ми перевіряємо працівників на те, чи дійсно вони перебувають у трудових відносинах, і чи дійсно ця особа є у реєстрі військовозобов’язаних, то також ми спостерігаємо відсоток тих працівників, яких керівник підприємства хоче забронювати повторно. Тобто, у цього працівника і так вже є бронювання, він знову подає заяву на бронювання і в нього – відмова, тому що він не може бути заброньований повторно. Такі випадки також бувають, але, по суті, це не є відмова. Це – перевірка того, що особа і так заброньована», – відзначила Ткач.

Водночас вона уточнила, скільки було реальних відмов для осіб, які раніше не були заброньовані.

«Якщо говорити про відмови по критеріях – їх не більше 20%, але керівник (підприємства) одразу отримує результат бронювання з вказаною чіткою причиною і може з нею працювати і розуміти, що далі з нею робити. Тому, відмови можна трансформувати в успішний результат», – повідомила Ткач.

Вона уточнила, що у першу чергу відмовляють в онлайн-бронюванні через причину, що особи офіційно не працевлаштовані на підприємстві.

Читати ще: У «Дії» запустили послугу бронювання працівників

«Це, як наслідок того, що раніше у пенсійний фонд подавали квартальні звіти, тобто, умовно, якщо у січні ви працевлаштували особу – реєстр про це дізнається у березні, а то й у квітні. Тобто, ми розуміємо, що керівники не можуть чекати стільки місяців для того, щоби забронювати своїх працівників, і для того, щоби підприємства могли бронювати осіб навіть новопризначених, спільно з Пенсійним фондом ми реалізували послугу повідомлення про зміну у трудових відносинах, і керівник підприємства, не чекаючи квартального звіту, може подати відповідне повідомлення і протягом 48 годин він вже зможе цю особу забронювати», – наголосила Ткач.

Як сказано у повідомленні на сайті Мінцифри, середній час на отримання електронного бронювання складає 15 хвилин. Раніше через людський фактор процес міг тривати тижнями.

При цьому, цього тижня найбільше забронювали через «Дію» працівників компаній таких міст та областей:

майже 20 тис. осіб – м. Київ та Київська область;

понад 6 тис. осіб – Львівська область;

майже 6 тис. осіб – Дніпропетровська область;

понад 2 тис. осіб – Одеська область;

понад 1 тис. осіб – Закарпатська область.

Усього понад 55 тисяч працівників критично важливих підприємств заброньовано онлайн. Цим сервісом нині користуються критично важливі підприємства та ті, які забезпечують потреби Сил оборони. З часом планується розширити перелік категорій компаній.

Раніше інформували, що бронювання від мобілізації не потребує проходження військово-лікарської комісії військовозобов’язаними під час оформлення та дії статусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus