USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

В Одесі від COVID-19 померла вагітна жінка: її чоловік звинувачує лікарів

13 Грудня 2021 21:59
В Одесі від COVID-19 померла 29-річна мешканка міста Южне Анна Седунова, яка була вагітною. У жінки залишився 5-річний син.

Про це у Facebook заявив її чоловік Олександр Седунов, пише УНІАН.

За його словами, 12 листопада вся сім’я захворіла на COVID-19 і звернулася за медичною допомогою. Однак, як стверджує чоловік, жінці, яка була на 7 місяці вагітності, призначили неправильне лікування.

Перші 10 днів вона перебувала вдома, де за рекомендацією медиків приймала тільки жарознижувальні таблетки «Парацетамол», потім – три доби в місцевому медзакладі, після чого її відправили в пологове відділення Одеської обласної клінічної лікарні.

Чоловік вважає, що час було втрачено – 10 днів вдома і 3 дні в місцевій лікарні, де вагітну підключили до кисню (давали 6 літрів при ураженні 50% легенів).

Олександр звинувачує у смерті дружини кількох лікарів.

«Лікували «Лазолваном»... У підсумку відправили в пологовий будинок вже вмирати. Два дні пологового будинку і три – реанімації. 30 листопада померла моя вагітна дружина з 7-місячним немовлям в утробі через недбалість лікарів. 18 днів ми боролися, але програли... Мою дружину і дочку вбили», – написав чоловік.

Він називає імена та прізвища медиків, яких вважає винними. Зокрема, гінеколога, у якого Седунова була на обліку, а також кількох лікарів Южненської міської лікарні – завідувачів гінекологічним і терапевтичним відділеннями, а також головлікаря цієї лікарні.

На його думку, дружину три доби тримали в місцевій лікарні, щоб на ній «заробити гроші». Він пояснює, що держава виділяє на кожного хворого ковідом 27 тис. грн на добу, а на вагітних – 54 тис. грн.

«Множимо на три дні, отримуємо 162 тис. грн. заробітку, і за підсумком відправили вмирати в пологовий будинок Одеської обласної лікарні, коли однієї легені вже не було і аналізи перевищували норму в 30 разів. Довели до цитокінового шторму», – написав Седунов.

Він просить президента України Володимира Зеленського взяти під контроль те, що трапилося, а Нацполіцію і Генпрокуратуру відкрити кримінальне провадження.

Як уточнив у коментарі Седунов, найближчим часом він має намір звернутися з відповідною заявою в Національну поліцію, прокуратуру і СБУ. У родині залишився ще 5-річний син.

Як ми писали, на Рівненщині від коронавірусу померла 20-річна вагітна дівчина. Її дитину також врятувати не змогли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
podija.blogspot.com Показати IP 13 Грудня 2021 22:37
Южне - гарне курортне містечко, проукраїнська атмосфера відчувається, на відміну від Одеси. Шкода що такою подією Южне стало відоме на всю країну. Від Ковіду ліків ефективних поки немає. При чому як показав досвід і здоровя не зіграє великої ролі, якщо коронавірус знайде слабинку. Єдине - це кисень у важкому випадку, який дає час організму впізнати і побороти вірус. Чоловіка можна зрозуміти - втратити дитину і ненароджену дитину, він сам не свій і не знаходить реально пояснення як це сталось і щоб не зійти з розуму психологія вказала на лікарів як винуватих, хоч порятувати їм не було чим швидше всього. З історії претензія перша на невчасність поданого кисню - кисень допомагає організму, але не лікує, як і таблеток немає від самого коронавірусу. З одним погоджусь, навіть якщо дистанціюватись від цього випадку, з лікувальним протоколом щось не те, з огляду на 700-800 в день померлих, навіть якщо взяти і вакцинацію в 30%. Румунія і Угорщина мають теж низькі показники вакцинації біля 30%, але немає стільки смертей.
1+1 Показати IP 13 Грудня 2021 22:59
Люди для держави це тіла,з яких сосуть гроші
Так і виживаємо Показати IP 13 Грудня 2021 23:05
Та в Україні щодня сотні людей гинучь через лікарські помилки...
лучанин Показати IP 14 Грудня 2021 01:38
мабуть ще й була вакцинована, ато б згадали обовязково
Градск Показати IP 14 Грудня 2021 10:11
Соболезнование семье Седуновых.Трудно будет найти виновных в таких обстоятельствах, сегодня много людей лечатся дома с ковидом,попасть в больницу сложно,мест не хватает даже для средней тяжести больных.В Южном нет на 6 литров кислородных аппаратов, минимальный начинается с 10 литров.Женщина беременная которая обратилась за помощью на момент поступления пришла в больницу одна самостоятельно с вещами, никто ей не помог из родных и не вызвал скорую для переезда.Она не была в состоянии,требующем госпитализации в Одессу.При дальнейшем ухудшении состояния у врачей появились основания для её направления в Одессу на третьи сутки,но при чем здесь упомянутый Лазолван,это вспомогательное средство а основные лекарства и антибиотики предоставлялись в полноценном количестве.А если бы не так уже давно без обращения родственников разбирались соответствующие службы.Не советую поливать врачей грязными обвинениями.Пусть Бог утешит в постигшем горе.Берегите себя,вакцинируйтесь,это защищает от подобных случаев.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus