USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

В ОДА закликали перевізників-міжнародників Волині вивести зарплати з «тіні»

Сьогодні 10:27
Виведення заробітних плат далекобійників з «тіні» – тема наради, яку провів заступник голови Волинської ОДА Олександр Троханенко з волинськими перевізниками, повідомили в ОДА.

Як розповіла в.о. заступника начальника головного управління Державної податкової служби у Волинській області Оксана Левчук, в регіоні є юридичні та фізичні особи по вантажних перевезеннях, де офіційна заробітна плата далекобійників становить 8-9 тисяч гривень. Це вказує на те, що решту коштів водії отримують «у конвертах» і державний бюджет недоотримує надходження від податків.

«Ви знаєте, яка зарплата у військових? 80, 120, 140 тисяч гривень. А знаєте скільки з них оподатковується? Так само як з усіх – 18% ПДФО і 1,5% військового збору. Тобто військовослужбовець, який сидить в окопі, ризикує своїм життям і здоров’ям виплачує зі своєї заробітної плати все ПДФО, а водій з восьми тисяч офіційної зарплати лише 1 200 гривень, – звернулася до присутніх Оксана Левчук. – Тут у нас є лише один варіант – або ми, бізнес розуміємо для чого працюємо, або ми працюємо на боці ворога».

Читати ще: У Раді пояснили, чому проблемно підвищити українцям мінімальну зарплату

Також вона зазначила, що наразі податки в Україні спрямовуються на утримання армії і виплату заробітної плати військовим.

«Тому закликаємо усіх – перегляньте зарплати. Повірте, це не правильно, що люди, які воюють зі своєї заробітної плати, утримують ще лікарів, дороги, освітлення, а інші, які мають зарплату 40-90 тисяч гривень сплачують ПДФО лише 1 000 або 1 500 гривень», – сказала в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Волинській області.

Олександр Троханенко зауважив, що ще одним фактором збільшення розміру офіційної зарплати є те, що для отримання статусу критичної інфраструктури розмір середньої зарплати працівників за останній квартал має перевищувати розмір середньої зарплати в регіоні за останній квартал 2021 року.

«Зараз багато перевізників подаються на визнання їхнього підприємства критично-важливими для області. Але цього не може бути, якщо у водіїв міжнародних перевезень зарплата 8-9 тисяч гривень, – сказав Олександр Троханенко. – Ми відкриті до діалогу, готові вам допомагати, однак очікуємо і вашого розуміння».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus