USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

В небо над Флоридою піднялася друкована 3D-ракета

27 Березня 2023 00:23
Ракета, що майже повністю була надрукована на 3D-принтері, вперше піднялася в повітря.

Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Ракета під назвою Terran-1 залишила свій стартовий майданчик на мисі Канаверал у Флориді. Близько 85% ракети, яка заввишки 34 метри, було виготовлено з використанням технологій адитивного виробництва (3D-друк).

Каліфорнійська компанія «Relativity Space», яка створювала ракету, розробила власні машини для виготовлення як великих, так і дрібних деталей.

Також компанія заявила, що її кінцевою метою було надрукувати понад 95% ракети на 3D-принтері.

Relativity Space заявила, що, деталі для ракети, які наразі все ще виробляються з використанням стандартних технологій, включають в основному електроніку, комп’ютерні чіпи, гумові ущільнення та клапани.

Нижня частина ракети перебувала у стані горіння трохи понад дві із половиною хвилини. Попри те, що політ не був до кінця завершений, він є значним досягненням для Relativity Space.

Основною метою запуску було те, щоб пройти Max-Q. Це момент початку запуску, коли аеродинамічний тиск та інші сили на транспортному засобі максимальні. Проходження цієї позначки підтвердило цілісність надрукованих на 3D принтері компонентів ракети.

«Це найбільший доказ нашого нового підходу до адитивного виробництва», – пізніше написала компанія на своїй сторінці у Твіттері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus