USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Ізраїлі дитина знайшла 1800-річну каблучку з гравіюванням

Сьогодні 00:18
Дитина з Хайфи вирушила в похід і знайшла бронзову каблучку з вигравіруваним зображенням богині мудрості Афіни. Знахідку передали Управлінню старожитностей Ізраїлю. Каблучку покажуть відвідувачам у Національному кампусі археології в Єрусалимі.

Про це пише Ynetnews, передає УНІАН.

«Мені цікаві скам’янілості та каміння, і я люблю їх колекціонувати, – сказав 13-річний Яїр. – Під час прогулянки я помітив невеликий зелений предмет і підібрав його. Він був проржавілий, і спочатку я подумав, що це просто іржавий болт. Я подумав було нагріти його, але потім, на щастя, зрозумів, що це каблучка. Вдома я побачив на ній зображення. З першого погляду я подумав, що це воїн».

Читати ще: Знайшли місце епічної битви між Спартаком і римською армією

«На цій прекрасній каблучці, що збереглася цілком, є зображення оголеної фігури в шоломі. В одній руці вона тримає щит, а в іншій – спис», – пояснив доктор Ейтан Кляйн, заступник директора з боротьби з крадіжками старожитностей.

Учений додав, що ідентифікація Яїра цієї фігури як воїна дуже близька. «Ця фігура – богиня Мінерва з римської міфології, відома також як Афіна в грецькій міфології. Вона була дуже популярна в римський період на землях Ізраїлю. Її вважали богинею війни і військової стратегії та мудрості», – зазначив Кляйн.

Читати ще: В Ізраїлі знайшли 1800-річну військову базу «Залізного легіону» Юлія Цезаря

Дослідники розповіли, що маленька бронзова каблучка належала дівчині, яка жила в в пізньоримський період (2-3 століття н.е.) на тодішній фермі. Місце знахідки було там, де знаходяться руїни римського періоду.

«Каблучка пов’язана з даними, зібраними тут під час більш ранніх розкопок і досліджень, проливаючи додаткове світло на це місце», – підсумував Кляйн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus