USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.50 10.72

В Івано-Франківській області вводять жорсткий карантин через спалах коронавірусу

17 Лютого 2021 15:09
В Івано-Франківській області вирішили посилити до червоного рівня карантинні обмеження у зв’язку з критичною ситуацією із захворюваністю на коронавірус.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС, пише НВ.

«Ситуація з розповсюдженням коронавірусної хвороби залишається напруженою, а в Івано-Франківській області вона вже, я б сказав, майже критична», – заявив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Карантин червоного рівня буде діяти з 22 по 28 лютого. У цей період заборонять роботу кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлень на виніс), кінотеатрів, театрів і нічних клубів.

На час дії жорстких карантинних обмежень буде заборонено очне навчання школярів 5−11 класів, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.

Зі свого боку міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов запропонував голові Івано-Франківської ОДА Андрію Бойчуку встановити в області блокпости, на яких вимірюватимуть температуру водіям та їхнім пасажирам.

«Вам треба звернутися до державної комісії з такою пропозицією. Вам треба фізично обмежити і контролювати в’їзд в область. Державна комісія може зібратися дуже терміново, щоби підтримати ваші пропозиції», – сказав Чернишов.

На Прикарпатті від початку пандемії зареєстрували 56 500 підтверджених випадків COVID-19, з них 646 виявили за минулу добу. Загалом хворіють 9 586 прикарпатців.

Від ускладнень коронавірусу померли 1 067 осіб, за минулу добу зареєстрували дев’ять летальних випадків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus