USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

В Італії знайшли гробницю древньої цивілізації

10 Квітня 2023 00:58
Поселення отримало назву на честь одного з 12 народів етруської цивілізації. Воно виникло у результаті торгівлі дорогоцінними металами, видобутими на пагорбах Коллін-Металіфере.

Про це пише Gazeta.ua з посиланням на Heritage Daily.

Протягом VI століття до нашої ери місто процвітало і домінувало над іншими поселеннями.

Під час римсько-етруських воєн римляни захопили узбережжя Вульчі і місто занепало. Згодом етруски асимілювалися у Римській республіці.

Археологи виявили етруську гробницю, що датується VI століттям до нашої ери. Її висікли у туфовій скелі і закрили двома плитами вагою 40 кг.

У гробниці була похована етруська жінка. Її прах був в урні на вирубаній у скелі платформі. Під неї поклали поховальні предмети. Кераміку, чашу, веретено та традиційну жаровню із рожном, яку використовують у похоронних обрядах.

«Аналіз людських останків ще більше доповнить наше дослідження суб’єктів, уже виявлених у цьому секторі некрополя Остерії та етрусків Вульчі», – сказав директор Фонду Вульчі доктор Карло Касі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus