USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

В Італії після дощу несподівано знайшли монети, яким 2000 років

Сьогодні 00:17
На острові недалеко від Сицилії археологи знайшли скарб стародавніх срібних монет, які було заховано через напад піратів понад 2000 років тому. Монети було викарбувано між 94 і 74 роками до н. е., коли регіоном правила Римська республіка.

Про це пише УНІАН з посиланням на Interesting Engineering.

За словами археологів, близько 27 монет було виявлено під час розкопок Акрополя Санта-Тереза і Сан-Марко на острові Пантеллерія. Археологи здогадалися, що деякі монети помітили в землі. Вони почали виднітися після проливних дощів, які розмочили ґрунти. Іншу частину було знайдено під валуном під час розкопок.

Читати ще: Захований 1700-річний скарб: археологи знайшли єврейські монети часів Римської імперії

Експерти розповіли, що це відкриття дає уявлення про торгівлю того часу, а також відображає політичні відносини, які були характерні для Середземномор'я в епоху Римської республіки.
Дослідники зазначили, що скарб було заховано під час одного з частих піратських нападів у ті роки. Однак він так і залишився недоторканим весь цей час. Археолог Шефер з Тюбінгенського університету зазначив, що в ті роки у Середземномор'ї йшла кампанія Гнея Помпея Великого, який знищував значні піратські флоти від імені римського сенату.
Археологи детально вивчали захопливу історію цих стародавніх монет. Деякі з них належать до етруської цивілізації. А деякі з найбільш ранніх монет містили зображення грецьких богів, тварин і міфічних істот.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus