USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Італії археологи знайшли давньогрецький шолом

22 Жовтня 2023 00:24
Археологи, які проводили розкопки на акрополі давньогрецького міста Елея, знайшли добре збережений шолом.

Про це повідомляє УП. Життя з посиланням на Heritage Daily.

Під час розкопок у святилищі було виявлено добре збережений давньогрецький шолом, третій екземпляр, знайдений у стародавньому місті.

На думку дослідників, шолом, ймовірно, принесли на зберігання Афіні після битви або під час війни.

Елею заснували греки близько 538-535 років до нашої ери на узбережжі Тірренського моря в сучасній італійській провінції Салерно. Місто було відоме як центр філософії та навчання.

Наразі археологи проводять розкопки на акрополі, де у 2022 році було виявлено святилище, присвячене богині Афіні.

Афіна була давньогрецькою богинею, пов’язаною з мудрістю, війною та ремеслом, яку часто зображували в шоломі та зі списом.

Читати ще: Археологи, ймовірно, знайшли місце поховання засновника Священної Римської імперії

Святилище було побудовано після битви при Алалії під час війни між греками та союзними етрусками з карфагенянами між 540 та 535 роками до нашої ери.

Дослідники також знайшли залишки розписаної цегляної стіни, можливо, ранньої форми святилища, і багатокутні блоки, характерні для давньогрецької архітектури.

За їхніми словами, ще однією помітною знахідкою є виявлення кераміки зі словом «священний», що ще більше вказує на важливість цього місця.

У заяві для преси міністр культури Італії сказав, що відкриття грецького шолома та напису підкреслюють необхідність інвестування в археологічні дослідження для виявлення «важливих фрагментів історії Середземномор’я».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus