USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Іспанії затримали трьох проросійських хакерів, які атакували союзників України

Сьогодні 19:24
Іспанська Цивільна гвардія в суботу, 20 липня, повідомила про затримання трьох людей за ймовірну причетність до кібератак на державні установи і стратегічні сектори Іспанії та країн НАТО.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Europa Press.

Імовірних зловмисників затримали на Балеарських островах та в Андалусії. У їхніх будинках провели обшуки та вилучили комп'ютерні й документальні матеріали.

Іспанське слідство вважає, що затримані належать до хактивістської групи NoName057(16), яка виникла після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та проголосила метою «реагувати на ворожі та відверто антиросійські дії західних русофобів».

Читати ще: У CrowdStrike знайшли помилку, що призвела до глобального IT-збою

Основною діяльністю групи є здійснення «розподілених атак на відмову в обслуговуванні» (DDoS-атак) на сайти державних і приватних організацій країн, які підтримують Україну.

Минулого місяця про кібератаку з боку NoName057(16) заявив підрозділ General Dynamics, компанія Santa Barbara Systems, що базується в Іспанії і ремонтує танки Leopard для постачання в Україну.

Розслідування стосовно затриманих в Іспанії хакерів координує спеціалізована прокуратура. Цивільна гвардія Іспанії також оголосила, що продовжує розслідування за кількома напрямками, щоб продовжити ідентифікацію учасників атак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus