USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.53

В Іспанії затримали пенсіонера, підозрюваного у надсиланні листів із вибухівкою в посольство України

25 Січня 2023 20:42
В Іспанії затримали чоловіка, якого підозрюють в розсиланні листів з піротехнічними матеріалами, у тому числі на адресу посольства України.

Про це повідомляє El Pais, пише Європейська правда.

За даними видання, співробітники поліції заарештували у муніципалітеті Міранда-де-Ебро, провінція Бургос, 74-річного чоловіка як ймовірного автора шести листів з піротехнічними матеріалами, що спричинили антитерористичну тривогу в кінці листопада і на початку грудня.

Серед одержувачів були прем'єрміністр Іспанії Педро Санчес, а також посольства України та США в Мадриді.

За інформацією ЗМІ, заарештований чоловік, громадянин Іспанії, нібито діяв сам і не пов'язаний з жодною групою. Наразі поліція проводить обшук за його місцем проживання в Бургосі.

Видання La Sexta повідомляє, що заарештований працював чиновником міської ради Віторії неподалік Міранда-де-Ебро, наразі проживав сам, про його приналежність до жодної політичної групи нічого не відомо.

Читати ще: Листи з бомбами в Іспанії розсилали агенти Росії, – NYT

Оскільки поштова служба не має системи відстеження своїх відправлень, поліція вдалася до традиційного методу. Вони зібрали зображення з камер поштових відділень, з яких було відіслано пакунки. Визначили місце їх перебування на записах і за допомогою цієї інформації (дата і час, коли це сталося) спробували реконструювати маршрут, який привів їх до Кастилії і Леона (Вальядолід і Бургос).

Конверти були найбільш характерним елементом відправлень, оскільки вони були не ткі, як зазвичай, а з дуже особливим вирізом. Поліції вдалося знайти компанію, яка розповсюджувала ці конверти через інтернет. Перевірили по черзі всіх покупців у різних провінціях Іспанії і знайшли покупця у Бургосі.

Вже зосередившись на цій особі, поліція встановила, що він також придбав в інтернеті марки ювілейного видання та інші матеріали, присутні в пакунках з бомбами (очевидно, підшипники). Всі ці свідчення й докази підштовхнули поліцію до висновку, що затриманий чоловік відповідальний за відправлення листів.

У грудні повідомляли, що, за даними поліції, шість пакунків із вибуховими речовинами було відправлено з міста Вальядолід на півночі країни. Це приблизно за 130 км від Бургоса.

Більшість пакунків було знешкоджено, водночас співробітник посольства України отримав легкі поранення, коли перевіряв вміст посилки.

Після цього українські посольства у 12 країнах, зокрема й Іспанії, отримали листи з погрозами, що міністерство закордонних справ назвало «добре спланованою кампанією терору».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus