USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

В Іспанії за торгівлю зброєю затримали українців

15 Листопада 2020 08:00
У четвер, 12 листопада, Нацполіція Іспанії, Іспанська податкова та Європол провели спецоперацію в іспанських провінціях Аліканте, Барселона та Валенсія. Під час спецоперації затримали сімох членів банди, яка нелегально торгувала російським озброєнням.

Про це повідомляє РБК-Україна.

До банди входили громадяни України, Іспанії та Латвії. Вони незаконно перевозили комерційними суднами з України російську зброю, яку поставляли в зони конфліктів у Північній Африці та на Близькому Сході. На ці зони конфлікту поширювалося збройне ембарго.

«Зловмисники перевозили зброю та важке озброєння, включаючи танки, через Середземне море. Незаконні поставки були приховані на вантажному судні, що перевозило озброєння з законних джерел», – розповіли в Європолі.

Кошти, виручені від незаконної діяльності, зловмисники інвестували в легальний бізнес. Вони організували схему відмивання грошей: спочатку кошти переказували у країни з низькою фінансовою звітністю, а потім на рахунки у Швейцарії та Британії. Вже звідти зловмисники переказували гроші в Іспанію, де під прикриттям законної комерційної діяльності їх використовували.

У Європолі не уточнюють, скільки саме громадян України, причетних до діяльності банди, затримали під час спецоперації в Іспанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 15 Листопада 2020 11:58
"...перевозили комерційними суднами з України російську зброю... ". Я щось не можу второпати, а де ж вона в нас береться, ця російська зброя? Чи це вже версія, щоб прикрити тих, хто цупить на складах українську зброю? Скандал з Свинарчуками коштував Пороху результатів виборів, але, як видно, їх справа живе й процівітає і при новій владі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus