USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Іспанії слідом за Польщею виявили спалах «хвороби легіонерів»

31 Серпня 2023 18:10
В іспанському місті Мурсія зафіксовано спалах «хвороби легіонерів», від якої помер один чоловік.

Про це повідомляє іспанське видання 20 minutos.

Служба охорони здоров’я Мурсії проводить епідеміологічні розслідування через спалах легіонельозу, що призвів до зараження трьох жінок віком 50, 52 та 83 років, а також 52-річного чоловіка, якому знадобилася госпіталізація. У будинках хворих відібрали зразки, щоб встановити походження хвороби.

Цього тижня два спалахи інфекції виявлені в інших частинах Іспанії. Перший був зареєстрований у валенсійському містечку Альберік, де легіонела викликала загалом 15 заражень.

«Фахівці виявили джерело спалаху в холодильному обладнанні цитрусової компанії, розташованої на околиці муніципалітету. Постраждалі є працівниками або проходили поблизу закладів, де є бар. В принципі, спалах вже під контролем», – сказано у повідомленні.

У місті Касерес від «хвороби легіонерів» помер 85-річний чоловік, шестеро людей госпіталізували до лікарні. Четверо пацієнтів – 85-річна жінка та троє чоловіків 76, 71 та 55 років – перебувають в палаті, але двох 65-річних чоловіків через тяжкість перебігу хвороби перевели до реанімації. Видання зазначає, що причини поширення інфекції досі невідомі, але минулого тижня вісім громадських фонтанів в Іспанії зупинили роботу.

Як повідомляли, станом на 29 серпня у польському місті Жешув зафіксовано 11 смертей та 144 заражень «хворобою легіонерів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus