USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

В Іспанії поліція конфіскувала викрадені з України старовинні прикраси на €60 млн

23 Жовтня 2023 23:00
Іспанія конфіскувала викрадені з України старовинні золоті вироби вартістю €60 мільйонів після того, як правоохоронці спіймали злодіїв під час спроби продати їх у Мадриді.

Як пише Європейська правда, про це повідомила місцева поліція, інформує Reuters.

За даними правоохоронців, йдеться про 11 ювелірних виробів, зокрема складні намиста, браслети й сережки, які датовані греко-скіфським періодом між VIII і IV століттями до нашої ери.

Прикраси були виставлені в одному з київських музеїв у 2009-2013 роках, а в 2016 році їх вивезли контрабандою з України, йдеться в заяві поліції Мадрида.

Читати ще: В Україну повернули 14 історичних артефактів, які викрали росіяни

Як зазначають правоохоронці, на артефакти було підроблено документи, ніби вони належать Українській православній церкві. У поліції не уточнюють, про яку саме церкву йдеться.

У межах розслідування, яке розпочалося в 2021 році, було заарештовано трьох громадян Іспанії та двох громадян України після того, як один з експонатів – золотий пояс з головами баранів – продали на приватному аукціоні в Мадриді.

Читати ще: США повернули Україні скіфські мечі-акінаки, які викрали росіяни

За повідомленням Нацполіції Іспанії, всі експонати зараз вивчають у Національному археологічному музеї та в Інституті культурної спадщини Іспанії, тому розслідування залишається відкритим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
?? Показати IP 24 Жовтня 2023 00:20
А як вони з музею пропали??
Олександр Показати IP 24 Жовтня 2023 22:53
Дякуємо, Іспаніє. Вибач за ганьбу Держави Україна. Такий у нас нарід. Слава Іспанії та іспанцям. Це ж майже аналог золотої пекторалі Мозолевського

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus