USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

В Іспанії котів та собак офіційно визнали членами сім'ї

8 Січня 2022 09:53
Іспанія визнала домашніх вихованців розумними істотами і законними членами сім’ї, тому тепер вони матимуть ідентифікаційну картку, яку внесуть у національну базу даних.

Про це інформує Кореспондент з посиланням на El País.

«Тварини в Іспанії більше не матимуть статус об’єкта, їх не можна буде вилучити, залишити, погано з ними поводитися чи розлучити їх з одним із власників у разі розлучення подружжя. Зміни законодавства стосуються всіх тварин, незалежно від того, домашні вони чи дикі», – сказано в повідомленні.

Тепер під час розлучень суд, так само як з дітьми, вирішуватиме, кому краще дбати про улюбленця. Котик чи собачка дістанеться тому, у кого буде краща фінансова спроможність.

Також суди під час розлучення можуть обмежити батькам можливість бачити власних дітей, якщо виявиться, що вони жорстоко поводилися з домашніми тваринами.

Домашніх вихованців також можна буде включити в заповіт.

Якщо жоден із спадкоємців не захоче стати опікуном тварини, її можуть передати третій особі для догляду і захисту.

Крім того, в оновленому законодавстві зазначено, що якщо хтось знайде втрачену тварину, її треба передати власнику чи особі, яка її доглядає, якщо немає ознак, що тварину залишили спеціально або що з неї знущалися. У такому разі потрібно буде повідомити відповідні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Я Показати IP 8 Січня 2022 10:10
клінічні ідіоти.. наші не кращі
В. Показати IP 8 Січня 2022 10:18
С ума повыживали нам их заботы
Народна прокуратура Показати IP 8 Січня 2022 10:59
Деградація європейської цивілізації стрімко продовжується. А чим відрізняються від котів-собак інші тварини - свині, корови, коні, кури? Їх теж визнати членами сім'ї. Забезпечити проживання у житлових будинках, оплачувати виконану роботу, ні в якому разі не використовувати в їжу, виборчі права і т.д. Усьому має бути межа, в тому числі й лібертанству з його ідеями,що втаратили здоровий глузд
Kika до Народна прокуратура Показати IP 8 Січня 2022 12:57
вам до умной цивилизации ещё очень далеко!
ОДІН. Показати IP 8 Січня 2022 13:08
НА ХА ХА НАМ ТА ГЕЙРОПА,МИІ САМІ МОЖЕМ КАБАНА ЗА ХРЕСНОГО БАТЬКА ВЗЯТИ.
123 Показати IP 8 Січня 2022 13:14
Якщо член сiм'i, то у випадку розлучення мають враховувати його думку, з ким вiн вибере жити!..
Ліза Показати IP 16 Листопада 2023 08:54
Вони зовсім з позуму посходили,тупі чи шо,а якщо у нас дома є кінь?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus