USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

В Іспанії фіксують аномальну спеку: країна готується до лісових пожеж

30 Квітня 2023 13:51
У четвер, 27 квітня, в Іспанії була зареєстрована найвища температура за весь квітень, яка досягла 38,8 градуса за Цельсієм.

Рекордну спеку зафіксували у місті Кордова, повідомляє The New York Times.

Екстремальна спека збіглася з тривалою посухою, яка вже виснажила водойми і висушила поля. А також змусила експертів і владу готуватися до більш раннього, ніж очікувалося, повернення пов’язаних зі спекою стихійних лих, як-от лісові пожежі.

«Це справді надзвичайна подія. Ми дуже здивовані такою температурою», ‒ сказав іспанському телебаченню речник метеослужби країни Каєтано Торрес.

Причиною аномально високих температур є «надходження дуже теплої та сухої повітряної маси з Північної Африки», яка просто висить над Іспанією і не надто рухається, повідомили у метеослужбі.

Навіть жителі Кордови, які звикли до дуже теплої весни, були здивовані надзвичайною квітневою спекою.

У Мадриді та його околицях влада працювала над тим, щоб допомогти лікарням, школам та медичним центрам впоратися з наслідками спеки. Зокрема забезпечували належне кондиціонування повітря. Також в місті вже відкрились басейни, обов’язкові для іспанської столиці влітку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus