USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.35 10.55

В Ірландії різко скоротять виплати українським біженцям

Сьогодні 07:39
Ірландія має намір значно скоротити соціальні виплати біженцям з України. З 1 вересня щотижнева державна допомога знизиться у кілька разів – із 232 до 39 євро.

Про це повідомляє Euro News.

Розмір допомоги на дітей становитиме близько 30 євро на тиждень. Виплати торкнуться 19 тисяч біженців, хоча з початку війни з Росією у лютому 2022 року до Ірландії переїхали близько 80 тисяч українців.

Зниження розміру допомоги наблизить Ірландію до виплат у Франції, де біженці отримують близько 48 євро на тиждень, без розміщення біженці отримують трохи більше 99 євро на тиждень.

Читати ще: Українські біженці в Німеччині та Нідерландах: скільки повернуться додому. Дослідження

У Німеччині допомога становить 563 євро на місяць, виплата на дітей перевищує 470 євро, це близько 120 євро на тиждень. Але уряд Ірландії заявляє, що пропоноване скорочення виплат із соціального забезпечення ставить країну в один ряд із більшістю держав ЄС.

Раніше ми повідомляли, що уряд також ухвалив рішення обмежити період надання державного житла біженцям, які прибувають в країну, – до 90 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus