USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

В Індії розкрили загадку смертельної лихоманки, через яку померли щонайменше 40 дітей

8 Вересня 2021 13:33
Органи охорони здоров’я Індії встановили, що недуга, від якої потерпають тисячі людей у північному штаті Уттар-Прадеш і яка стала причиною смерті понад сотні людей, викликана двома різними збудниками – комахами, які заражають людей бактеріями Scrub Typhus та вірусною інфекцією денге.

Про це повідомляє видання Times of India, пише ТСН.

Scrub Typhus – це бактеріальна лихоманка, яка передається через укуси червоних жуків або личинок кліщів. Симптоми включають жар, головний біль і ломоту в тілі, пізніше – висип і запалення нервової системи, що може викликати проблеми з мозковою активністю і навіть кому.

Денге – це вірусна інфекція, яка поширюється через укуси інфікованих комарів. Пацієнти часто страждають від лихоманки, болів в м’язах і суглобах. У важких випадках кількість тромбоцитів в крові пацієнта значно падає, що призводить до внутрішньої кровотечі і можливої смерті.

Разом ці інфекції за кілька тижнів вбили понад 100 осіб і заразили тисячі людей в Уттар-Прадеш, найбільш густонаселеному штаті Індії. Щонайменше, 40 жертв були дітьми.

Влада штату вперше повідомила про випадки загадкової лихоманки 18 серпня. Станом на вівторок, 7 вересня, гарячою точкою захворювання залишається район Фірозабад, де 51 людина померла. Хвороба поширилася як мінімум на п’ять інших районів штату, включаючи Агри, де розташований знаменитий Тадж-Махал, який щорічно приваблює сотні тисяч відвідувачів.

Через поширення цієї лихоманки в індійському штаті Уттар-Прадеш навіть вирішили скасувати всі заняття в школах з 1 по 8 клас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дитя полісся Показати IP 8 Вересня 2021 14:17
Та нічого, помажуть лоба екскресентами священної худоби і зціляться.
Карась до Дитя полісся Показати IP 8 Вересня 2021 15:33
Ексцентриситетами Олега Ляшка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus