USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

В яких випадках Пенсійний фонд може позбавити виплат пенсіонерів

13 Лютого 2023 20:02
Щороку після перевірки пенсійних виплат, яку спільно проводять Пенсійний фонд, Мінфін та Мінсоцполітики, частина пенсіонерів позбавляється пенсії. Чинним законодавством, а саме законом про «Обов'язкове загальнодержавне пенсійне страхування», передбачено кілька причин, з яких можуть позбавити пенсій. Саме на них, ухвалюючи рішення, посилаються територіальні органи Пенсійного фонду або суди.

Про це інформує ТСН.

Стаття 49 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» визначає чотири випадки, коли припиняється виплата пенсій:

- якщо пенсія була призначена особі на підставі документів, що містять неправдиву інформацію, наприклад, якщо є помилка у прізвищі або якщо виплати отримували за сфальшованими документами,

Читати ще: Наймасштабніша індексація пенсій: хто отримає від 500 грн збільшення

- якщо пенсіонер поїхав за кордон і до його повернення в Україну, якщо інше не передбачено міжнародним договором,

- у разі смерті пенсіонера,

- у разі неотримання особою пенсійних виплат упродовж шести місяців.

Як повідомляли, перерахунок пенсій з урахуванням інфляції в Україні відбудеться з 1 березня, як це передбачено профільним пенсійним законодавством
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus