USD 41.25 41.65
  • USD 41.25 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

В Естонії планують перейменувати російський Калінінград на Кенігсберг

27 Вересня 2023 06:19
Комісія із закордонних справ Естонії рекомендує замість російського Калінінграда використовувати історичну назву Кенігсберг.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на парламент Естонії.

Комісія Рійгікогу (парламент, – ред.) із закордонних справ запропонувала мовній комісії Товариства рідної мови розглянути можливість використання назви Кенігсберг замість Калінінграда естонською мовою.

За словами голови комітету із закордонних справ Марко Міхкельсона, комітет дійшов висновку, що від використання Калінінграда радянських часів в естонській мові слід відмовитися, а замість неї варто використовувати історичну назву Кенігсберг.

Члени комітету на засіданні зазначили, що для міста Кінгіссепа в Росії було б доцільно використовувати більш ранню назву Ямбург або Яама.

Комісія із закордонних справ обговорила питання назви у зв'язку з постановою Рійгікогу «Пропозиція Уряду республіки щодо прийняття історичної, естонської назви Кенігсберга», внесеною фракцією Естонської консервативної народної партії, яку комісія продовжить обговорення в жовтні.

Метою законопроєкту є запропонувати уряду перейменувати Калінінград назад у Кенігсберг і здійснити всі дії, що випливають зі зміни назви.

У травні Польща змінила офіційну назву російського міста Калінінград на Крулевець. Таке рішення ухвалила Комісія стандартизації географічних найменувань, рекомендувавши надалі в польських документах російський Калінінград називати саме так.

Майже одразу у Литві запропонували також відмовитися від використання радянських назв російського міста Калінінград та однойменної з ним Калінінградської області.

Потім повідомляли, що у Латвії використовуватимуть історичну назву російського Калінінграда – Караляучі або німецьку версію – Кенігсберг. Такі рекомендації надала експертна мовна комісія країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
CHALLENGER 2.5 Показати IP 27 Вересня 2023 09:26
I Марс на таллiн

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus