USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

В Ефіопії офіційно завершилася громадянська війна, яка тривала два роки

3 Листопада 2022 23:23
Центральний уряд Ефіопії та сепаратисти у регіоні Тиграй після 2-річної війни уклали мирну угоду.

Як повідомляє Укрінформ, про це оголосив колишній президент Нігерії Олусеган Абасаньйо, який очолює групу посередників у перемовинах.

«Обидві сторони конфлікту в Ефіопії офіційного погодилися припинити вогонь та послідовно, належно й погоджено роззброїтися», – сказав Абасаньйо.

За його словами, угода передбачає також «відновлення закону й порядку, поновлення надання послуг, безперешкодний доступ до гуманітарних вантажів та захист цивільних».

«Мирний процес зараз не завершується. Імплементація підписаної сьогодні мирної угоди – критично важлива для успіху», – наголосив глава групи переговорників.

Він додав, що за дотриманням умов мирної угоди стежитиме спеціально створена група представників Африканського союзу.

Зазначається, що перемовини про укладення угоди тривали в Південно-Африканській Республіці трохи понад тиждень.

Як відомо, громадянський конфлікт в Ефіопії тривав понад два роки й забрав життя тисяч осіб, 2 мільйони були змушені шукати нові домівки, а сотні тисяч опинилися під загрозою голоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus