USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.56 10.70

В Ефіопії невідомі бойовики напали на жителів села: понад 200 людей загинуло

26 Грудня 2020 11:48
Число загиблих в результаті в результаті нападу в середу в західному районі Бенішангул-Гумуз в Ефіопії становить 222 людини.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на волонтера Червоного Хреста, пише НВ.

«Вчора ми поховали 207 осіб, які постраждали від нападу, і ще 15 осіб з боку нападників», – сказала волонтер Мелес Месфін.

Напад стався в селі Бекоджі в окрузі Булен в зоні Метекел. Призначена державою Комісія з прав людини Ефіопії спочатку оцінила, що понад 100 осіб було вбито.

За словами представника округу Булен Кассахун Аддіс, понад 40 тисяч людей покинули свої будинки через бойові дії. Він сказав, що в окрузі поховано 207 чоловік. Напад невідомих осіб, вчинений в середу, став останнім смертельним нападом в районі, охопленому етнічним насильством. Прем’єр-міністр Абій Ахмед назвав напад «різаниною» і на наступний день направив туди федеральні війська. Військові вбили 42 озброєних чоловіка, яких звинувачували в нападі на село.

Після того як Абій Ахмед був призначений прем’єром в 2018 році Ефіопія почала активно боротися зі спалахами насильства.

В агентстві ООН у справах біженців заявили, що військовий конфлікт між урядом Ефіопії і сепаратистами Тиграя обернувся масштабним гуманітарною кризою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus