USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

В Австрії закриють «радикальні мечеті» після терактів у Відні

6 Листопада 2020 18:29
Міністри внутрішніх справ і інтеграції Австрії наказали закрити «радикальні мечеті» після нападу джихадиста у Відні в понеділок, в результаті якого загинули чотири людини.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на агентство APA.

Таке рішення було прийняте після кризової зустрічі з главою Ісламської релігійної спільноти Австрії (IGGÖ) Умітом Вуралом. Мова йде про позбавлення правового статусу і розпуск мечетей.

За даними IGGÖ, закриття торкнеться мечеті в Відні. Однак якої саме – не відомо. По всій Австрії налічується близько 350 мечетей і молитовних будинків під егідою спільноти.

IGGÖ повідомила, що одне зареєстроване при громаді об’єднання порушує її доктрину віри, а також конституцію і австрійський закон про іслам від 2015 року.

Спільнота позбавила це об’єднання юридичного статусу і повідомила про це австрійське відомство у справах релігій.

Як повідомлялося, ввечері у понеділок, 2 листопада, у центральній часті Відня у районі, де розташовано багато кафе і де також знаходиться синагога, стався терористичний акт. Щонайменше один озброєний чоловік почав стріляти в людей, у тому числі важко поранив поліцейського. Нападника було ліквідовано згодом поліцейським спецпідрозділом. Ним виявився ісламіст з австрійським та північномакендонським громадянством. Проходять обшуки, є затримані.

В Австрії оголосили три дні жалоби після теракту у Відні, який стався напередодні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus