USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Австралії зловили гігантську очеретяну жабу

22 Січня 2023 00:23
У тропічному лісі на півночі Австралії знайшли гігантську очеретяну жабу. Фахівці спочатку сприйняли її за підробку через величезні розміри та масу.

Про це пише Бабель з посиланням на BBC.

Жаба важить приблизно 2,7 кг, що вшестеро більше за середню вагу. Вона може побити світовий рекорд.

Жаби, яких вперше було завезено в Австралію у 1935 році, є одним із найнебезпечніших шкідників країни, наразі їх тут понад два мільярди.

«Вона була завбільшки майже як футбольний мʼяч із ногами. Ми назвали її Toadzilla», – розповіли співробітники національного парку в штаті Квінсленд.

Наразі світовий рекорд Гіннеса для найбільшої жаби – 2,65 кг – встановила домашня жаба зі Швеції на імʼя Прінсен у 1991 році.

Читати ще: Віком 518 мільйонів років: у Китаї знайшли новий вид креветки

Жаби не мають природних ворогів серед хижаків в Австралії, а отруйні види завдали шкоди популяціям місцевих тварин. Невідомо також, який вік цієї жаби – представники цього виду можуть жити в дикій природі до 15 років.

Після того як жабу знайшли та зважили, їй провели процес евтаназії, що є стандартною процедурою в Австралії для боротьби зі шкідниками, і передали музею Квінсленда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus