USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.60 10.75

В Австралії зафіксували рекордно високу зимову температуру

27 Серпня 2024 23:18
У понеділок в Австралії було зафіксовано рекордно високу зимову температуру: ртутний стовпчик термометра сягнув 41,6 градуса за Цельсієм у частині віддаленого північно-західного узбережжя країни.

Про це повідомляє RTE, передає Укрінформ.

Представник Бюро метеорології повідомив, що це «найспекотніша температура серпня для будь-якого місця в Австралії» і «новий загальноавстралійський рекорд максимальної температури для будь-якого зимового місяця».

В бюро повідомили, що установа зафіксувала спекотні показники на військовому полігоні в Ямпі-Саунд, які побили попередній рекорд на 0,4 градуса за Цельсієм, коли у серпні 2020 року в сусідньому Вест-Робак ртутний стовпчик сягнув 41,2 градуса за Цельсієм.

Читати ще: Світ наближається до «критичного порогу» середньомісячної температури, – синоптикиня

Хоча рекорд є «попередньо підтвердженим», вчені все ще мають переконатися, що він не був результатом якоїсь місцевої аномалії або несправності приладів, перш ніж його офіційно внесуть до книги рекордів.

Зима в Австралії триває з початку червня до кінця серпня.

Читати ще: Температура океану у Великому бар'єрному рифі сягнула найвищого рівня за 400 років

Кліматологи вже спрогнозували, що 2024 рік стане найспекотнішим роком для Землі за всю історію спостережень. Лише за останні кілька тижнів рекордні температури були зафіксовані в Середземному морі, на норвезькому арктичному архіпелазі Шпіцберген і в столиці України Києві.

Із січня по липень глобальна температура була на 0,7 градуса за Цельсієм вищою за середній показник 1991-2020 років, згідно з даними Служби зміни клімату Європейського Союзу Copernicus.

В останні десятиліття, зі збільшенням викидів вуглекислого газу, спричинених діяльністю людини, температурні рекорди були зафіксовані по всьому світу.

Читати ще: Рекордна хвиля тепла в Антарктиді: температура піднялася на 30 градусів вище за норму
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus