USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Австралії виростили найважчу у світі лохину

17 Березня 2024 00:36
В австралійському штаті Південний Уельс зафіксували новий рекорд – там виростили найважчу у світі лохину.

За розміром вона майже як м'яч для гольфу, пише УП. Життя з посиланням на The Guardian.

Ягода, для вирощення якої компанія Costa використовувала традиційні ручні методи, важить 20,4 грама й має діаметр близько 39 міліметрів. Її зібрали ще 13 листопада 2023 року, однак офіційно внесли до Книги рекордів Гіннеса лише в березні цього року.

«Коли ми поклали її на ваги, я був трохи шокований. Знав, що вона велика, але мав зважити двічі, щоб переконатися в цьому», – сказав керівник відділу лохини компанії Costa Бред Хокінг.

Читати ще: В Ізраїлі виростили найважчу в світі полуницю за всю історію

Відомо, що сорт ягоди-рекордсменки – Eterna. Його створили в межах програми Costa з поліпшення сортів лохини. Щороку в компанії розробляють один або два нові сорти ягід.
За словами Бреда Хокінга, зазвичай при збільшенні розміру плодів погіршується їх якість, однак лохина сорту Eterna тверда і має хороший термін зберігання.

Лохина-рекордмен не є відхиленням від норми для сорту Eterna, оскільки під час збору виявили близько 20 ягід такого ж розміру, додав Хокінг.

Після фіксації рекорду лохину заморозили – можливо, її заллють у смолу й повісять на стіну. Зазначають, що ця ягода лохини приблизно в 1,25 раза перевищує вагу попередньої лохини-рекордсменки, яка важила 16,2 грама за діаметру 36,33 мм.

Попередні два рекорди встановив виробник Ozblu із Західної Австралії у 2020 та 2018 роках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus