USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

В Австралії через 55 років після смертельної катастрофи знайшли затонулий корабель

Сьогодні 00:14
В Австралії знайшли уламки корабля MV Noongah через 55 років після того, як він затонув, у результаті чого загинула 21 людина. 71-метрове вантажне судно перевозило сталь біля узбережжя Нового Південного Уельсу і в 1969 році затонуло через штормову погоду.

Про це повідомляє видання Букви.

Есмінці Королівського флоту Австралії, тральщики, літаки, гелікоптери та низка інших суден розпочали масові пошуки, а рятувальні бригади прочісували берег у пошуках будь-яких ознак тих, хто вижив.

За даними місцевих ЗМІ, протягом наступних 12 годин вони знайшли двох чоловіків у морі на двох окремих рятувальних плотах і ще трьох, які трималися за дерев’яну дошку.

Доля решти екіпажу та самого корабля відтоді залишалася таємницею.

На кораблі перебувало 26 членів екіпажу.

Місцеві жителі вперше помітили затонулий корабель кілька років тому – біля узбережжя South West Rocks, приблизно за 460 км на північ від Сіднея – і повідомили його координати владі.

Читати ще: У США під час риболовлі виявили корабель, який затонув майже 150 років тому

Довгий час існували підозри, що це може бути Noongah, але технології або знання дайвінгу, необхідні для ідентифікації корабля, були недоступні.

Відтак минулого місяця високотехнологічне судно, що належить Науково-промисловій дослідницькій організації Співдружності (CSIRO), було відправлено для подальшого дослідження.
Вони знайшли затонулий корабель, який майже неушкоджений стояв вертикально на морському дні, 170 метрів нижче поверхні. За словами CSIRO, усі його ключові розміри збігаються з Noongah.

Сіднейський проєкт, який знаходить і документує уламки загиблих кораблів, зараз планує занурення, щоб зібрати додаткову інформацію з місця, в надії зрозуміти причину катастрофи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus