USD 41.12 41.55
  • USD 41.12 41.55
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

В авіакатастрофі в Казахстані загинули 12 людей: влада уточнила дані

27 Грудня 2019 14:43
У Казахстані внаслідок катастрофи пасажирського літака авіакомпанії Bek Air загинули 12 людей. Всього на борту перебували 98 осіб: 93 пасажири та п’ятеро членів екіпажу.

Як повідомляє «Радіо Свобода», уточнені дані оприлюднили міністерства охорони здоров’я і внутрішніх справ Кахахстану. Раніше повідомляли про 100 людей на борту та 15 загиблих.

Серед пасажирів було четверо іноземців: двоє громадян України, один громадянин Киргизстану, один громадянин Китаю. Всі інші – громадяни Казахстану, повідомили в МВС Казахстану.

Щонайменше 66 людей постраждали і були доставлені в лікарні, з них 48 госпіталізували, 12 перебувають у тяжкому стані.

У МВС Казахстану повідомили, що на місці катастрофи працюють близько тисячі людей і 70 одиниць техніки, а також 33 бригади швидкої допомоги.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв висловив співчуття близьким загиблих під час аварії і пообіцяв, що всі винні будуть суворо покарані. Також він оголосив 28 грудня офіційним днем жалоби у Казахстані.

У парку авіакомпанії Bek Air – літаки Fokker 100 виробництва Нідерландів. Влада Казахстану повідомила, що польоти лайнерів цього типу припинені. Також призупинена робота авіакомпанії Bek Air.

Як повідомлялося, аварія літака сталася під час зльоту. Борт, що летів з Алмати в Нур-Султан, невдовзі після зльоту втратив висоту, пробив бетонну огорожу, зіткнувся з недобудованою двоповерховою спорудою, в якій той момент нікого не було, та звалився в районі житлових будинків біля села Гульдала. Літак розпався на три частини.

Заступник прем’єр-міністра Казахстану Роман Скляр заявив, що причиною катастрофи могла бути помилка пілотів або технічна несправність: «Двічі літак торкнувся хвостовою частиною злітно-посадкової смуги. Або це помилка пілота, або технічні причини».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus