USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Англії перенесуть у секретне місце знамените дерево з фільму про Робіна Гуда, яке нещодавно хтось зрубав

13 Жовтня 2023 00:50
В Англії, у графстві Нортумберленд одне з найвідоміших дерев країни (його показали у фільмі 1991 року «Робін Гуд: Принц злодіїв»), яке нещодавно хтось зрубав, перенесуть у секретне місце.

Про це повідомляє Бабель із посиланням на The Guardian.

Дерево Sycamore Gap, яке росло в невеликій ущелині між двома пагорбами, треба прибрати, щоб захистити 1900-річну римську стіну (стіну Андріана), біля якої воно росло. Під час його падіння стіна отримала «деякі пошкодження».

Дерево мають прибрати 12 жовтня, а потім відправлять на зберігання на територію Національного фонду, розташування якого не розголошують з міркувань безпеки.
Стовбур неможливо підняти повністю, тому його розпиляють. Пень залишать і захистять тимчасовим парканом. Природоохоронці сподіваються, що на ньому зʼявляться нові пагони. Також вони зібрали насіння, щоб спробувати виростити нове дерево.
Нагадаємо, 28 вересня англійська поліція повідомила, що хтось зрубав це дерево. Найімовірніше, це зробили бензопилою. Місцеві мешканці та підприємці були спантеличені новиною, адже до цього дерева приїздило чимало туристів. У 2016 році воно навіть отримало нагороду «Дерево року» Британії. Вік дерева оцінювали приблизно в 300 років, воно належить до виду Acer pseudoplatanus.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
CHALLENGER 2.5 Показати IP 13 Жовтня 2023 12:01
О дебiли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus