USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.56 10.67

В Амстердамі можуть заборонити продаж марихуани туристам

9 Січня 2021 08:00
Влада Амстердама планує заборонити іноземним туристам відвідувати кофішопи – заклади, які мають дозвіл на публічний продаж конопель і продуктів з них.

Таку ініціативу запропонувала пані мер міста Фемке Халсема. Її план також підтримала місцева прокуратура і поліція. Обговорення з представниками місцевої влади має відбутися в найближчий місяць, йдеться на офіційному сайті муніципалітету Амстердама, повідомляє ТСН.

Як повідомляє NOS, майже 30% усіх кофішопів розташовані в Амстердамі, що, як вважає Халсема, стало «стимулом для іноземних туристів» для відвідання міста. І хоч за останні 20 років кількість кофішопів в Амстердамі скоротилася з 283 до 166, попит на легкі наркотики все одно зріс.

«Ми бачимо, що багато молодіжних груп приїжджають в Амстердам, аби відвідати кофішопи», – сказала пані мер.

Водночас вона зауважила, що рішення про заборону кофішопів не буде ухвалено «завтра». Спершу це питання обговорять з муніципалітетами і представниками бізнесу. Влада побоюється, що торгівля вийде на вулицю. А на думку Халсеми, зміна правил продажу легких наркотиків може змінити уявлення іноземців про місто.

«Нам потрібні туристи, які приїжджають до нас заради багатства і краси культурних установ. А не туристи, які приїжджають сюди лише для того, щоб гуляти п’яними і під кайфом», – додала пані мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Депутат 3елёный Заяц Показати IP 9 Січня 2021 10:13
А нас то за што? Где теперь брать идеи для рехворм?
Бля - конопля ! Показати IP 9 Січня 2021 10:48
Та вони там шо, блін, обкурилися ? В нас тільки за їхнім прикладом почали процес і законодавчо і в натурє запускати ! Після відвідин їхніх кавошопів наші передозні депутати почали вже руки потирати, а тут такий облом !
Народна прокуратура Показати IP 9 Січня 2021 11:25
Приклад тверезомислячих політиків європейського типу, які думають про свій народ та його майбутнє: побачили, що вільна торгівля наркотиками нічого доброго не дає, от і вирішили змінити це. А у нас лише галас самозакоханих недоумків, котрі звикли потурати своїм примхам і роблять усе заради їх задоволення
скептик Показати IP 9 Січня 2021 14:31
маріванну заборонять. перейдуть на герича. більш дохідний бізнес

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus