USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

В Африці знайшли другий найбільший у світі алмаз

23 Серпня 2024 22:39
Другий за величиною алмаз у світі знайшли у Ботсвані, що на півдні африканського континенту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

Алмаз вагою 2 492 карати (майже 500 г) знайшли на шахті у Карове, якою управляє канадська компанія Lucara Diamond.

Це найбільша знахідка після виявлення алмазу «Куллінан» вагою 3 106 каратів, який знайшли в Південній Африці в 1905 році. Його було розрізано на дев'ять окремих каменів, багато з яких нині прикрашають британську корону.

Глава компанії Lucara Вільям Ламб розповів, що алмаз вдалося знайти за допомогою власної рентгенівської технології. Її застосовують іще з 2017 року для виявлення і збереження дорогоцінних каменів, щоб вони не розбилися під час дроблення руди. Знайдену копалину оцінили у понад 40 млн доларів.

Читати ще: Міноборони отримало майже 25 млн від переробки золота й срібла зі знищеної техніки

В уряді Ботсвани заявили, що це найбільший алмаз, коли-небудь знайдений у південноафриканській державі. Попереднім рекордом у Ботсвані був алмаз вагою 1 758 каратів, знайдений на тій же шахті тільки у 2019 році. Тоді його придбав французький бренд Louis Vuitton за неоголошену суму.

Зазначається, що Ботсвана є одним із найбільших у світі виробників алмазів. На країну припадає близько 20% світового виробництва коштовного каменю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus