USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

В ISW з'ясували, коли Путін кине мобілізованих росіян у нову атаку на Україну

1 Листопада 2022 10:52
Російський диктатор Володимир Путін планує кинути на фронт в Україні новомобілізованих росіян одразу після кількох місяців навчання.

Армія Російської Федерації тим часом продовжує перекидати сили в Україну. Країна-агресорка планує зміцнити оборону, щоб утримувати свої позиції, ідеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

«Президент РФ планує використовувати хлопчиків, призваних на військову службу після 4-6 місяців підготовки. У такий спосіб Путін може створити умови для відновлення наступальних операцій російських військ після закінчення весняної відлиги», – сказано у повідомленні.

Читати ще: Путін чекає на зиму, щоб ухвалити рішення, – ISW

В ISW наголосили, що взимку ґрунт, більшість струмків та річок замерзають, а це значно полегшує просування механізованих засобів по пересіченій місцевості. Водночас весна – жахлива пора для бойових дій.

«Відлига наповнює річки та струмки, а поля перетворює на море бруду. Вести механізовану війну у весняну пору надзвичайно складно», – додали американські аналітики.

Також дослідники вважають малоймовірним сценарієм те, що Путін піде на прямий військовий конфлікт із НАТО. При цьому не виключають, що російський президент, швидше за все, продовжить натякати на можливість застосування Росією тактичної ядерної зброї та нападу на НАТО, щоб зламати волю Заходу продовжувати підтримувати Україну. Аналітики пояснюють, що їхній прогноз ґрунтується на двох оцінках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus