USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

В ISW пояснили причини активного просування росіян у Донецькій області

2 Серпня 2024 16:42
Активне просування російських військ у Донецькій області відбувається через особливості рельєфу місцевості та недостатню укомплектованість бригад ЗСУ.

Про це повідомляється у звіті ISW.

«Російські війська продовжують повільно, стабільно просуватися на Покровському напрямку (на захід від Авдіївки) значною мірою завдяки нестачі в українських військ особового складу та місцевості в районі безпосередньо на північний захід від Авдіївки», – йдеться у повідомленні.

Проте російське просування, ймовірно, сповільниться далі, оскільки війська РФ просуваються до лінії більших та більш урбанізованих поселень.

Читати ще: Росія погрожує Японії контрзаходами, якщо Україна отримає ракети до Patriot

Аналітики ISW також зазначають, що армія РФ намагається поступово здобути тактичні переваги на північний захід від Авдіївки, аби досягти обмеженого тактичного оточення українських сил на схід від траси Т0511 (О0544) Очеретине – Гродівка – Мирноград та на лівому березі річки Вовча.

«Оприлюднені 1 серпня геолокаційні кадри демонструють, що російські війська просунулися далі в межах Веселого у напрямку траси Т0511. Найвіддаленіше підтверджене російське просування було зафіксоване приблизно у 3,5 кілометра від околиць селища Гродівка», – йдеться у звіті.

Як повідомляли, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 2 серпня 2024 року становлять близько 580 тисяч 590 осіб, зокрема 1100 осіб – за минулу добу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН Показати IP 2 Серпня 2024 23:02
ТО УКОМПЛЕКТУЙТЕ МУСОРАМИ,ПРАЦІВНИКАМИ ТЦК,ЧИНОВНИКАМИ.ХАЙ ІДУТЬ ВИПРАВЛЯЮТЬ СВОЇ ПОМИЛКИ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus