USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.00 41.40
  • PLN 10.35 10.50

В ISW оцінили, скільки території захопили окупанти в Україні

Сьогодні 08:27
Військове командування РФ значно перебільшує успіхи своїх військ на фронті в Україні. Зокрема, територіальні завоювання.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Як зазначається, територіальні успіхи російської армії неодноразово перебільшував секретар Радбезу РФ Сергій Шойгу. Він заявив, що окупанти захопили 420 квадратних кілометрів української території від 14 червня 2024 року. Саме тоді диктатор Володимир Путін виклав свої умови для «мирних» переговорів. Натомість аналітики ISW виявили захоплення лише близько 290 квадратних кілометрів.

«ISW виявила докази, які підтверджують, що російські війська захопили близько 290 квадратних кілометрів від 14 червня. Вони посилили інтенсивність своїх атак на Торецькому напрямку вночі проти 18 червня після того, як загалом не проявляли активності на цій ділянці фронту протягом 2024 року.

ISW не спостерігала великих або оперативно значущих російських успіхів на напрямку Торецька або Авдіївки від 14 липня, хоча російські війська домоглися тактичних успіхів на цих напрямках від 14 липня», – йдеться у звіті американських аналітиків.

Також в ISW наголошують, що російське військове командування вже неодноразово перебільшувало територіальні успіхи Росії в Україні.

Як інформували, в РФ заявили про прорив українських сил до Курської області. В українських ТГ-каналах опублікували відео з росіянами, взятими в полон, як стверджується, 6 серпня у Курській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus