USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

В Eurostat повідомили, в яких європейських країнах найвищі ціни

23 Червня 2024 06:43
Найвищі ціни для обслуговування домогосподарств в країнах Європи зафіксовано у Данії. В цій країні рівень відповідних цін вищий середнього по єврозоні на 143%.

Такі статистичні дані за 2023 рік оприлюднили експерти Eurostat.

Вони вказали, що трохи дешевше мати житло в Ірландії та Люксембурзі. Там майже однаковий рівень цін на товари і послуги, які необхідні для життя, в Ірландії – 142% від середнього рівня та Люксембурзі – 135% від середньоєвропейського показника витрат домогосподарств. Водночас найнижчі показники зафіксовано в Болгарії і Румунії – 60% від середнього показника, а також в Польщі – 66%.

В Eurostat зазначили, що в країнах ЄС також різні ціни на ті самі товари.

Читати ще: Молоко та яйця подешевшали, овочі подорожчали: як в Україні за місяць змінилися ціни

«Один з найбільших цінових розривів демонструє вартість цін на алкоголь та тютюнові вироби. Наприклад, у 2023 році в Ірландії ціни на алкогольні та тютюнові вироби були у 3,2 раза вищі, ніж у Болгарії. Найнижчі ціни на алкоголь та тютюн статистика фіксує в Болгарії, Польщі, Румунії. Найдорожче купувати алкоголь і тютюнові вироби в Ірландії, Фінляндії та Данії», – вказують спеціалісти.

Вони зауважили, що така різниця в ціні здебільшого зумовлена різним податковим законодавством.

В Eurostat додали, що найдорожчі готелі в Європі у Данії, Фінляндії і Ірландії, а от найдешевше зняти номер та поїсти у ресторані – у Болгарії, Румунії, Угорщині.

Найдешевший одяг можна придбати в Іспанії, Болгарії та Угорщині. Найдорожче коштує одяг у Данії, Чехії.

Придбання побутової техніки є найдешевшим в Італії, а найдорожчим – у Франції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus