USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.60

Ввозив контрабандою електронні цигарки та збував по Україні: судитимуть луцького підприємця

7 Червня 2024 10:23
Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду кримінальне провадження про вчинення волинським підприємцем контрабанди підакцизних товарів у значному розмірі, незаконного придбання, зберігання, транспортування з метою збуту та збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів, а також легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Про це інформує прокуратура Волині.

За даними слідства, суб’єкт господарювання налагодив канал ввезення в Україну поза митним контролем електронних сигарет і рідин до них.

Із січня по березень 2024 року таким чином в Україну було ввезено контрафактний товар на суму близько двох мільйонів гривень.

Читати ще: Автошини Michelin та одяг і взуття Nike: на «Устилузі» затримали чоловіка з незадекларованим брендовим товаром

У подальшому підприємець, не маючи ліцензії на зберігання чи торгівлю підакцизними товарами, зберігав електронні сигарети з рідинами у гаражах у Луцьку, а їхній збут був налагоджений через поштові відправлення по всій території України.

Кошти, одержані від незаконних оборудок, волинянин витрачав на свій розсуд.

Детективи БЕБ провели обшуки у помешканні жителя Луцька, гаражах, де зберігалася продукція, та в автівках, якими її перевозили.

Вилучено понад 60 тисяч електронних сигарет і готових рідин без марок акцизного податку. Загальна вартість вилучених підакцизних товарів становить понад 26 млн грн.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 201-4, ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України (контрабанда підакцизних товарів, незаконне придбання з метою збуту, зберігання, транспортування незаконно виготовлених підакцизних товарів та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus