USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.40 10.60

Увʼязнених в ЗСУ – майже 4 тисячі, серед них уже є загиблі й поранені

Сьогодні 08:27
Секретар комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони і розвідки Роман Костенко заявив, що у Збройних силах уже служить 3,8 тисяч увʼязнених.

Про це пише Українська правда.

"3,8 тисяч ув’язнених уже в ЗСУ. Більшість із них нещодавно завершили навчання. Але серед них уже є і поранені, і загиблі", – прокоментував він УП.

За його словами, наразі попит на мобілізацію до Збройних сил України серед ув’язнених зменшився, бо основна частина вмотивованих людей уже вступили на службу.

Читати ще: «Досі, проходячи повз, у мене болить душа». Репортаж із Луцького СІЗО

Костенко вважає, що загалом вдасться мобілізувати до ЗСУ близько 5 тисяч увʼязнених.

Читати ще: У Міноборони роз'яснили, в яких підрозділах служитимуть мобілізовані ув'язнені

Окрім того, секретар оборонного парламентського комітету висловив думку, що необхідно створити можливість для мобілізації громадян, які перебувають у СІЗО. На його переконання, це дозволить залучити до служби ще більше людей.

Читати ще: Близько 27 тисяч ув'язнених можуть мобілізуватись до ЗСУ

Нагадаємо, в травні вступив у силу схвалений цього року парламентом закон про добровільну мобілізацію в’язнів. Зацікавлені ув’язнені можуть подати клопотання про дострокове звільнення та зарахування до лав Збройних сил України. Їхні заяви розглядають спеціальні комісії, які оцінюють ризики та дають остаточне рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus