USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Утримувала людей у трудовому рабстві: суд ухвалив вирок волинській фермерці

14 Серпня 2024 22:29
Співробітники міграційної поліції ГУНП у Волинській області в червні 2021 року викрили протиправну діяльність жительки села Вербаїв Луцького району.

Про це повідомили в ГУНП Волині.

Жінка тривалий час вдавалася до трудової експлуатації громадян, які перебували в уразливому стані. Підшукувала потенційних працівників на ринках та автостанціях Луцька, пропонувала доглядати велику рогату худобу й обіцяла зарплатню за це. Опісля підприємиця відвозила чоловіків до місця, де розташовувалися господарські приміщення, поселяла в хліві разом із тваринами.

За виконану роботу жінка не розраховувалася та погрожувала фізичною розправою, коли працівники залишать територію господарства.
Слідчі Головного управління Національної поліції у Волинській області за процесуального керівництва обласної прокуратури у 2021 році завершили досудове розслідування у справі. Обвинувальний акт скерували до суду.

Читати ще: «Справу сфабрикували, щоб знищити моє господарство». Волинській «рабовласниці» винесли вирок

Луцький міськрайонний суд визнав жінку винною у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України, й призначив їй покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Вирок уже набув законної сили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus