USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Успіхи ЗСУ у наступі підривають бойовий дух російських підрозділів, які вважали елітними, – ISW

20 Вересня 2022 10:23
Українські військові не лише щодня завдають колосальних втрат ворогу на полі бою. Вони також нищать моральний дух окупантів.

Як пише 24 канал, про це пише ISW.

На моральний дух окупантів дуже вплинув успішний контрнаступ Збройних сил України на Харківщині. У «депресію» впали навіть елітні підрозділи держави-агресорки.

Незалежне білоруське ЗМІ опублікувало документи, які залишили російські солдати з частини 31135 1-го мотострілецького полку 2-ї гвардійської мотострілецької дивізії, коли масово втікали з Ізюма. Документи датовані 30 серпня, тобто ще до початку контрнаступу ЗСУ, як стверджують аналітики американського Інституту вивчення війни.

Читати ще: Жебракують та втікають краденими човнами через Дніпро: у ГУР розповіли, як ведеться окупантам на Херсонщині

У цих записках росіяни просять командирів звільнити їх зі служби через постійну фізичну та моральну втому.

Водночас українська розвідка встановила, що 90% особового складу 1-го мотострілецького полку написали кричущі доповіді про бойовий стан ще 23 травня цього року. В ISW наголосили, що 2-га гвардійська мотострілецька дивізія – одна з трьох дивізій 1-ї гвардійської танкової армії, яка до 24 лютого вважалася головною механізованою силою росії. Саме вона мала стати ключовою силою держави-агресорки у війні.

Читати ще: Контрнаступ ЗСУ викликає паніку в Кремлі, – ISW

«Перехоплені листи вказують на поширені моральні проблеми серед найбільш елітних підрозділів росії та погіршення звичайних можливостей росії проти НАТО», – заявили дослідники інституту.

Напередодні аналітики американського Інституту вивчення війни повідомили, що росія вже почала формувати 4-й добровольчий армійський корпус. Все тому, що 3-й корпус протримався в Україні лише кілька днів. Його відправили стримати контрнаступ ЗСУ на Харківщині, але новоприбулі втікали з України, як і решта російських окупантів.

То ж дослідники вважають, що новий корпус не вплине на ефективність дій ворожої армії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus