USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Успіхи ЗСУ на фронті підривають Росію зсередини, – ISW

14 Серпня 2023 09:14
Низка російських ЗМІ та популярних блогерів розповідають про здобутки української армії в Урожайному, щоб підкреслити низький моральний дух росіян і проблеми з командуванням на південному напрямку.

Про це йдеться у звіті Інституті вивчення війни (ISW).

Зокрема, 12 серпня російський блогер поскаржився, що 37 окрема гвардійська мотострілецька бригада не виділила танкові частини для підтримки своєї піхоти в Урожайному і 10 серпня достроково вийшла з населеного пункту нібито через відсутність підкріплень, коли насправді був особовий склад п’яний у тилу.

З його слів, армія не бажає «захищати» населений пункт. Ці скарги викликали безліч відгуків у російському інформаційному просторі, зокрема спроби знизити напруженість між причетними російськими формуваннями.

Читати ще: 33 бойові зіткнення, мінус гелікоптер та 530 рашистів: зведення Генштабу

Також за словами низки джерел, командні чистки в підрозділах армії РФ, що воюють на південному напрямку, могли призвести до того, що російських командирів середньої ланки частіше за звичайну стали робити винними в російських військових невдачах.

Раніше військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов повідомив, що російська пропаганда мовчить про удари по Чонгарському мосту, а це фактично є підтвердженням результативності роботи ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Та.Мара Показати IP 14 Серпня 2023 12:52
Як так добре піде, то москву взагалі розірве, катюзі позаслузі. :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus