USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Усі переходи в центрі Луцька пропонують зробити регульованими

12 Жовтня 2020 17:35
У центрі міста Луцька пропонують облаштувати Т-подібне регульоване перехрестя з трьома пішохідними переходами. Таке рішення дозволить уникнути заторів і небезпечних дорожніх ситуацій.

Відповідну петицію зареєстрував Богдан Романюк. Підписати її можна за посиланням.

Як нагадав чоловік, для повноцінного функціонування транспорту, відсутності заторів і можливості роз’їжджатися центральне перехрестя міста зроблене так, що в нього в’їжджають три повноцінних смуги руху, а виїжджають – чотири.

«Потрапити до центру міста можна вулицями Парковою, Шевченка та проспектом Волі. Виїхати ж можна проспектом Волі, вулицями Богдана Хмельницького, Шевченка та Винниченка. Також є частина дороги на Винниченка на в’їзд, проте вона коротка і на загальний трафік не впливає, – зазначив він. – Пішохідні переходи від ЦУМу до готелю «Україна», а також від нього до Театрального майдану майже неможливо проїхати без порушень ПДР. Причина – в тому, що постійно з усіх сторін є пішоходи, потік яких не закінчується. Коли тролейбусу треба повернути ліворуч, це майже неможливо зробити без порушення правил дорожнього руху».

Як вирішення ситуації, лучанин пропонує перенести світлофор зі сторони Театрального майдану на кілька метрів і замість одного регульованого пішохідного переходу в центрі міста (перехрестя Волі–Винниченка) зробити Т-подібне регульоване перехрестя з трьома пішохідними переходами.

За словами чоловіка, воно буде простим і зрозумілим навіть не місцевому водію.

Окрім того, Богдан Романюк запропонував встановити знаки 5.16 «Напрямок руху по смугах» на перехресті проспект Волі – вулиця Шевченка – вулиця Богдана Хмельницького, адже зі сторони вулиці Шевченка там постійно утворюються затори.

«Воно й не дивно, тут – знак «Дати дорогу» і головна дорога змінює напрямок. Але не все так просто. У свідомості наших водіїв, якщо головна дорога змінює свій напрямок, дуже багато людей не вважають за потрібне вмикати вказівник повороту. У цьому випадку водії просто чекають, доки не стане зрозуміло, куди поїде авто. Це затягує процес, в деяких випадках навіть критично», – наголосив чоловік.

Він запропонував свій варіант вирішення цієї проблеми: «На цьому перехресті потрібні два знаки «Напрямок руху по смузі», трішки фарби – і все запрацює. Лівий ряд – поворот ліворуч на Богдана Хмельницького. Правий ряд – рух прямо на вулицю Шевченка і заїзд у двір. Це дасть можливість на 2-3 секунди раніше розуміти наміри водія на головній дорозі, а отже, пропускна спроможність цього перехрестя виросте, якщо не в рази, то просто суттєво».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Екзюпері Показати IP 12 Жовтня 2020 18:09
А коли запрацюють вже встановлені світлофори від вул Загородньої через пр.Відродження?30тис. Лучан підписали петицію , а вони встановили світлофори та закрили перехід парканом ,забувши задіяти світлофори. .Сміх і гріх
33-ій Показати IP 12 Жовтня 2020 20:11
Мають ще на Писаревського-Ветеранів встановити. І тоді одночасно їх запустять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus