USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Усе – провокація»: волинського експодатківця судять за $2000 хабара

9 Серпня 2023 11:47
Чи вимагав волинський податківець 2000 доларів хабара від підприємця? На лаві підсудних – колишній завідувач сектору власної безпеки головного управління ДФС Волині Кирило Жуков. Правоохоронці затримали посадовця у грудні 2020 року.

ДБР повідомляло, що він нібито вимагав гроші за те, аби не створювати підприємцю штучних перешкод у бізнесі. Тепер в суді розглядають відеодокази, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Після скандального затримання його відсторонили від державної посади. Спочатку взяли під варту, а потім за Кирила Жукова внесли 147 тисяч гривень застави. Чоловіка судять саме як державного посадовця.

Правоохоронці представили відео зустрічі підприємця та тодішнього завідувача сектору власної безпеки ДФС Волині Кирила Жукова.

Посадовця затримали 28 грудня 2020 року в пивному барі.

«За фактом вимагання і отримання 2000 доларів США від підприємця за нестворення штучних перешкод під час здійснення господарської діяльності. Було досліджено письмові докази сторони обвинувачення. Зараз із залученням спеціаліста відбувається перегляд матеріалів, отриманих за результатом проведення негласних слідчих розшукових дій», – розповів прокурор Олександр Хомич.

Сам Кирило Жуков будь-що коментувати не хоче.
Його захисник поза камерою розповів, що все це, мовляв, провокація й Кирило Жуков у хабарній справі не винен. А от ким тепер працює колишній податківець?

«Керівником управління державної пожежної служби в Коростишеві. Він як звільнився, його запросив міністр внутрішніх справ. Він погодився, став пожежником», – сказав захисник Кирила Жукова Олександр Мокрицький.

Нову порцію відеодоказів будуть досліджувати вже восени.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дикий Показати IP 9 Серпня 2023 13:33
Ворон ворону око не виклює. Хабарнику знайшли ще одне місце, потім піде на підвищення. Нікого ж не здав, значить можна довіряти.
112 Показати IP 9 Серпня 2023 13:36
Оце я розумію фахівець: був податківцем, став пожежником. А завтра міністром аграрної політики чи культури? Або президентом? Хтозна...
Клава Показати IP 10 Серпня 2023 01:14
це ж не єдина незавершена справа по податковій..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus